Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ECODAN


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ECODAN

Ο ήλιος θερμαίνει την ατμόσφαιρά μας και το στερεό φλοιό της γης. Μέσα σε ένα χρόνο, η ενέργεια που φτάνει στη γη από τον ήλιο είναι 50 φορές μεγαλύτερη από την ετήσια κατανάλωση ενέργειας στον πλανήτη μας. Έτσι ο ήλιος αποτελεί μία τεράστια, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Τις ηλιόλουστες ημέρες μπορείτε να αισθανθείτε τη θερμική ενέργεια του ήλιου στο σώμα σας ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Μία αντλία θερμότητας δε χρειάζεται παρά μόνο μία πηγή θερμότητας (τον αέρα του περιβάλλοντος), δύο εναλλάκτες θερμότητας (ένας για απορρόφηση και ένας για την έκλυση θερμότητας) και μία σχετικά μικρή ποσότητα κινητικής ενέργειας για να συνεχίζει το σύστημα τη λειτουργία του.

Μία αντλία θερμότητας απορροφά θερμική ενέργεια από το περιβάλλον. Στην περίπτωση της ECODAN της MITSUBISHI ELECTRIC, η πηγή είναι ο εξωτερικός αέρας. Η αντλία απάγει τη θερμότητα σε ορισμένη θερμοκρασία, αυξάνει αυτή τη θερμοκρασία και κατόπιν την αποδίδει σε ένα μέσον, το οποίο στην περίπτωση σου συστήματος ECODAN είναι το κυκλοφορούν νερό στα σώματα χαμηλής θερμοκρασίας σας (PANEL κλπ), το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης ή τις μονάδες fan coil. Ανάμεσα στα δύο αυτά μέσα, η θερμότητα διακινείται μέσω ενός ρευστού (FREON).

Συμπιεστής. Η καρδιά των αντλιών θερμότητας

Καθώς το ρευστό λειτουργίας (FREON) διέρχεται από τον εξατμιστή και απορροφά θερμότητα από τον αέρα, μετατρέπεται σε αέριο. Εδώ έρχεται να παίξει το ρόλο του ο συμπιεστής, η καρδιά δηλαδή του συστήματος. Όταν συμπιέζεται ένα αέριο η θερμοκρασία του αυξάνεται. Μέσα στο σπίτι σας (στον εναλλάκτη της εσωτερικής μονάδας) γίνεται η δεύτερη εναλλαγή θερμότητας όταν το υπέρθερμο αέριο συμπυκνώνεται και εκλύει θερμότητα η οποία με τη σειρά της ζεσταίνει το σπίτι σας.

Αντλία Θερμότητας = Εξοικονόμηση Ενέργειας

Οι αντλίες θερμότητας έχουν ιδιαίτερα οικονομική λειτουργία καθώς χρησιμοποιούν την θερμική ενέργεια του περιβάλλοντος για να αποδώσουν το θερμικό ή ψυκτικό τους έργο. Ο βαθμός αποδοτικότητας COP κυμαίνεται από 2,5~5 ανάλογα την τεχνολογία, που ερμηνεύεται ότι: για κάθε 1 kW ηλεκτρικής ισχύος που καταναλώνουν, οι μονάδες αποδίδουν 2,5 kW~5 kW θέρμανσης ή ψύξης. Στο παρελθόν το αδύνατό τους σημείο ήταν η μειωμένη τους απόδοση σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες (δηλ. υψηλή θερμαντική απόδοση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος <0oC), όπου λόγω της μειωμένης συναλλαγής θερμότητας με το περιβάλλον, μειώνεται η απόδοσή τους. Αυτό όμως έχει λυθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας Inverter. Χάρη στην ευελιξία λειτουργίας των κινητήρων του συμπιεστή και των ανεμιστήρων σε μεταβαλλόμενο εύρος  στροφών στη γκάμα προϊόντων ECODAN και ECODAN ZUBADAN της MITSUBISHI ELECTRIC επιτυγχάνεται: 

  • η μέγιστη απόδοση του συστήματος
  • η βελτιωμένη θερμοκρασιακή άνεση 
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ χαμηλότερη ηλεκτρική κατανάλωση
  • φιλικότητα προς το περιβάλλον


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ECODAN
Ελληνικό ΦυλλάδιοΕλληνικό Φυλλάδιο
Ενημερωτικό Φυλλάδιο 1Ενημερωτικό Φυλλάδιο 1
Ενημερωτικό Φυλλάδιο 2Ενημερωτικό Φυλλάδιο 2
ΣΕΙΡΑ ECODAN COMPACT PUHZ-W
ΣΕΙΡΑ ECODAN COMPACT PUHZ-W
H εναλλακτική πρόταση για θέρμανση, με ενσωματωμένο εναλλάκτη για άμεση σύνδεση με την εγκατάσταση θέρμανσης - παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.
0,00€
ΣΕΙΡΑ ECODAN SPLIT PUHZ-RP
ΣΕΙΡΑ ECODAN SPLIT PUHZ-RP
Σύνδεση της Αντλίας Θερμότητας μέσω ψυκτικών σωλήνων (Μέγιστη απόσταση έως 75m) με εναλλάκτη Φρέον - Νερού και στη συνέχεια με την εγκατάσταση θέρμανσης και ζεστού νερού.
0,00€
HYDROBOX COMPACT EHPX-VM2A
HYDROBOX COMPACT EHPX-VM2A
Η hydrobox compact EHPX-VM2A είναι υδραυλική plug & play μονάδα για σύνδεση με τις compact εξωτερικές μονάδες PUHZ-W / HW. Αποκλειστικά για εφαρμογές θέρμανσης.
0,00€
HYDROBOX SPLIT EHSC-VM6A
HYDROBOX SPLIT EHSC-VM6A
Η hydrobox compact EHSC-VM6A είναι υδραυλική plug & play μονάδα για σύνδεση με τις split εξωτερικές μονάδες PUHZ-RP / HRP. Αποκλειστικά για εφαρμογές θέρμανσης.
0,00€
CYLINDER UNIT COMPACT ΣΕΙΡΑ EHPT
CYLINDER UNIT COMPACT ΣΕΙΡΑ EHPT
Υδραυλική plug & play μονάδα με Hydrobox και ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού χρήσης, για σύνδεση με τις compact εξωτερικές μονάδες PUHZ-W / HW. Αποκλειστικά για εφαρμογές θέρμανσης.
0,00€
CYLINDER UNIT SPLIT ΣΕΙΡΑ EHST
CYLINDER UNIT SPLIT ΣΕΙΡΑ EHST
Υδραυλική plug & play μονάδα με Hydrobox και ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού χρήσης, για σύνδεση με τις split εξωτερικές μονάδες PUHZ-RP / HRP. Αποκλειστικά για εφαρμογές θέρμανσης.
0,00€
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ HEX-UNIT ΓΙΑ SPLIT ΜΟΝΑΔΕΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ HEX-UNIT ΓΙΑ SPLIT ΜΟΝΑΔΕΣ
Εσωτερική μονάδα Freon-Νερού, για σύνδεση με εξωτερικές μονάδες Split Ecodan PUHZ-RP/HRP. Για εφαρμογές Θέρμανσης-Ψύξης.
0,00€
ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ - ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ECODAN - ZUBADAN
ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ - ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ECODAN - ZUBADAN
Αποτελείται από έναν πίνακα ελέγχου που ονομάζεται FTC, ένα απομακρυσμένο χειριστήριο PAR-W21MAA και ανιχνευτές.
0,00€
ΔΟΧΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ & Ζ.Ν.Χ
ΔΟΧΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ & Ζ.Ν.Χ
Τα δοχεία αποθήκευσης ζεστού ή κρύου νερού διατηρούν πάντα την επιθυμητή θερμοκρασία αυτού και το διαθέτουν άμεσα την στιγμή της ζήτησης. Τα δοχεία αποθήκευσης συνδεδεμένα με την αντλία θερμότητας σχηματίζουν ένα σύστημα θέρμανσης - ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού με μοναδικό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο.
0,00€Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης