Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ - ΑΝΤΛΙΕΣ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ - ΑΝΤΛΙΕΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ - ΑΝΤΛΙΕΣ

Σε μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης το νερό αφού θερμανθεί μέσα στον λέβητα μεταφέρεται στα θερμαντικά σώματα (ή σε μπόιλερ ή σε άλλο μέσο) για την απόδοση ενός ποσού θερμότητας. Στην συνέχεια μεταφέρεται και πάλι στον λέβητα για να θερμανθεί ξανά.
Το ζεστό νερό είναι ελαφρύτερο του κρύου και γι αυτό έχει την τάση να ανεβαίνει προς τα πάνω (προς τα θερμαντικά σώματα). Την εγκατάσταση που λειτουργεί έτσι την ονομάζουμε εγκατάσταση φυσικής κυκλοφορίας ή εγκατάσταση με βαρύτητα. Σήμερα εγκατάσταση φυσικής κυκλοφορίας έχουμε σχεδόν μόνο στους ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Σήμερα εφαρμόζουμε και χρησιμοποιούμε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης με βεβιασμένη κυκλοφορία νερού. Έτσι αποφεύγουμε μια σειρά από μελέτες για την εφαρμογή των οποίων απαιτούνται μεγάλες διατομές σωληνώσεων και ειδικές κατασκευές.
Για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις θέρμανσης βεβιασμένης κυκλοφορίας απαιτείται η χρήση κυκλοφορητών.
Ο κυκλοφορητής είναι μια αντλία φυγοκεντρικού τύπου που κινείται με την βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Μεταφέρει το νερό από το λέβητα προς τα θερμαντικά σώματα και από αυτά ξανά πίσω στον λέβητα.

Κύριες εφαρμογές κυκλοφορητών
Οι κυκλοφορητές κυρίως χρησιμοποιούνται:
Σε εγκαταστάσεις θέρμανσης με ζεστό νερό.
Σε κλειστά βιομηχανικά συστήματα κυκλοφορίας υγρών.
Σε ανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης.
Σε αυτονομίες κεντρικής εγκατάστασης θέρμανσης.

Διάκριση κυκλοφορητών
Οι κυκλοφορητές ανάλογα με τον τρόπο λίπανσης τους διακρίνονται σε:
Υδρολίπαντους.
Ελαιολίπαντους.
Σήμερα στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης χρησιμοποιούμε σχεδόν πάντα υδρολίπαντους κυκλοφορητές.

Περιγραφή
Κάθε κυκλοφορητής αποτελείται από την φτερωτή πού είναι το τμήμα ώθησης, τον ηλεκτροκινητήρα που εξασφαλίζει την περιστροφή της φτερωτής, το κέλυφος όπου κινείται η φτερωτή και το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων.
Στους υδρολίπαντους κυκλοφορητές όλα τα περιστρεφόμενα μέρη βρέχονται από το νερό που κυκλοφορεί μέσα σε αυτά. Το νερό λιπαίνει και ψύχει τον κυκλοφορητή.
Τα πλεονεκτήματα των υδρολίπαντων κυκλοφορητών είναι η αθόρυβη λειτουργία τους, η απλή κατασκευή τους και δεν χρειάζονται συντήρηση. Επίσης λόγω της μικρής αντίστασης δεν δημιουργούν εμπόδιο στην φυσική κυκλοφορία του νερού αν αυτοί χαλάσουν. Έτσι η εγκατάσταση μπορεί να λειτουργήσει με φυσική κυκλοφορία μέχρι να επισκευαστεί ο κυκλοφορητής.
Οι υδρολίπαντοι κυκλοφορητές λειτουργούν με καθαρό νερό. Ακάθαρτο νερό μπορεί να κάνει κακό στον κυκλοφορητή (συνήθως φρακάρει η φτερωτή και καταστρέφεται ο ηλεκτροκινητήρας).

ΠΗΓΗ: Παναγιώτης Φαντάκης


ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΩΝ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ)ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΩΝ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ)
WILO ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
WILO ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
Οπουδήποτε χρειάζεται μια αντλία, η Wilo προσφέρει την κατάλληλη λύση. Η γκάμα των προϊόντων μας προσφέρει αντλίες και συστήματα κάθε είδους.
WILO ΑΝΤΛΙΕΣ - ΠΙΕΣΤΙΚΑ
WILO ΑΝΤΛΙΕΣ - ΠΙΕΣΤΙΚΑ
Πλήρης γκάμα προϊόντων αντλιών υψηλής απόδοσης. Τα τεχνολογικά πρότυπα αντλιών του μέλλοντος για την επιτυχία στις αγορές του σήμερα.
GRUNDFOS ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
GRUNDFOS ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
Δημιουργούμε προϊόντα και λύσεις που βοηθούν τους πελάτες μας, να εξοικονομήσουν φυσικούς πόρους και να μειώσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
GRUNDFOS ΑΝΤΛΙΕΣ
GRUNDFOS ΑΝΤΛΙΕΣ
Η Grundfos είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στις προηγμένες λύσεις αντλιών και διαμορφώνει τις τάσεις που επικρατούν στην τεχνολογία νερού.
DAB ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
DAB ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
Οι κυκλοφορητές DAB είναι άριστης ποιότητας, δοκιμασμένοι για πολλά χρόνια για την αξιόπιστία τους και έχουν ανταγωνιστική τιμή.
DAB ΑΝΤΛΙΕΣ
DAB ΑΝΤΛΙΕΣ
Αντλίες In-Line για κυκλοφορία ζεστού και ψυχρού νερού, για αστικές και βιομηχανικές θερμάνσεις και κλιματισμούς.
HANSA  ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
HANSA ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ
Ανώτερη τεχνολογία. Τέλεια ποιότητα.
ΑΝΤΛΙΕΣ PENTAX
ΑΝΤΛΙΕΣ PENTAX
ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕ
ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕ
H AIRCOLINE έχει τη λύση για κάθε άναγκη υδροδότησης ενός σπιτιού. Αν η πίεση του δικτύου πόλης είναι χαμηλή ή αν δεν υπάρχει καθόλου δίκτυο, διαθέτουμε αυτόματα πιεστικά συγκροτήματα τα οποία αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα.
CONTROL - ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΙΕΣΤΙΚΩΝ
CONTROL - ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΙΕΣΤΙΚΩΝ
Στην AIRCOLINE θα βρείτε πλήθος ηλεκτρικών και υδραυλικών εξαρτημάτων συναφών με τις αντλίες. Επιλέγουμε τα παρελκόμενα των αντλιών μας με βασικό κριτήριο την ποιότητα και τη αξιοπιστία τους.Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης